Over Lodi van Brussel

Square

Sinds maart 2014 is Lodi van Brussel gemeenteraadslid voor D66 in Leiden. In de Leidse gemeenteraad is hij voor D66 woordvoerder Werk & Inkomen. Lodi is geboren in 1985 te Oegstgeest en groeide op in Leiden. Daar volgde hij de MBO opleiding Sociaal Cultureel Werk en stroomde door naar het HBO. Aan de Haagse Hogeschool behaalde hij in 2010 zijn HBO bachelor of Social Work.

Werk
De afgelopen jaren is Lodi in Den Haag werkzaam geweest in het welzijnswerk. Eerst als projectleider om bewoners te betrekken bij hun eigen leefomgeving en later als beleidsadviseur waar hij zich richtte op innovatie, interne communicatie en digitale middelen. Vanaf juli 2015 was hij projectmanager Digitalisering bij het Landelijk Bureau van D66. Begin 2018 is hij aan de slag als Programmacoördinator Vrijwillige inzet bij PEP Den Haag, een lokaal kennis en expertisecentrum voor het sociaal domein. Op dit moment is hij Manager Leden & Service bij het Landelijk Bureau van D66.

Leidse politiek

Sinds 2011 is Lodi politiek actief In Leiden. Eerst meer op de achtergrond en sinds 2014 als gemeenteraadslid. Naast zijn woordvoerders hal is hij ook lid van het Presidium en daarmee lid van de werkgeverscommissie en voorzitter van de commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid.

D66
In 2009 werd hij lid van D66 en is sinds 2011 actief bij de Leidse afdeling van D66. Hij begon zijn activiteiten voor de afdeling bij de werkgroep Zorg & Welzijn. Vanaf mei 2012 was hij actief in het campagneteam en werd snel daarna benoemd als voorzitter van het Permanente Campagneteam en als campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Lodi geeft met enige regelmatig trainingen voor campagneteams, kandidaten, fracties en diverse groepen binnen D66.

Sinds september 2018 is hij bestuurslid van de bestuurders vereniging van D66. De Bestuurdersvereniging is het platform waar D66-politici elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en kennis kunnen delen. Alle politici en politiek bestuurders van D66, gekozen en benoemd, zijn automatisch lid van de Bestuurdersvereniging.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via mail [@] lodivanbrussel.nl