Initiatiefvoorstel Wijkleerbedrijf aangenomen

Square

Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad met algemene stemmen het initiatiefvoorstel van Pieter Krol (CU) en mij aangenomen.

Hieronder vind je mijn bijdrage die ik in de gemeenteraad deed:

Voorzitter,

“Want jij weet iets en ik weet iets en als we ons samen over iets buigen, weten we straks iets meer en kunnen we onszelf en de samenleving verbeteren.”

Bijna vijf jaar geleden sprak ik deze woorden in mijn Maidenspeech uit van Rene Gude, toen Denker des Vaderlands. Het is altijd mijn drijfveer geweest als raadslid. Samen het bestaande verbeteren.

Ik heb gemerkt wat dat ‘verbeteren’ voor mij persoonlijk ging betekenen: het in staat stellen van Leidenaren om deel te nemen aan de samenleving. Juist die mensen die zich in een onzekere levenssituatie bevinden.

Minima.

Werkende armen.

Leidenaren die tegen hun wil niet actief zijn in de maatschappij.

Vanavond komen deze twee zaken samen in dit initiatiefvoorstel. U had mij niet blijer kunnen maken door met het komen van wijzigingsvoorstellen en zo dit voorstel te verbeteren. Tegelijkertijd besluiten we vanavond (hopelijk) om Leidenaren een weg uit de bijstand te bieden.

Te weinig Leidenaren in de bijstand komen weer aan werk.En zo staan te veel Leidenaren aan de kant.Dit voorstel moet hen helpen bij het vinden van een weg uit de bijstand.

Door leren en werken hand in hand te laten gaan, voorkomen kan worden dat zij in een sociaal isolement raken.

De gedachte erachter is niet complex. Want In een sociale stad voelen mensen zich medeverantwoordelijk voor het lot van de ander. Voor de gemeenschap als geheel.

In een sociale stad laten we niemand in de steek.

In een sociale stad reiken we mensen de helpende hand wanneer zij zich geen onderdeel voelen van de samenleving.

Dit voorstel is een volgende poging onze sociale stad te verbeteren. Door middel van onderwijs mensen helpen uit hun sociaal-isolement te komen, zodat mensen uiteindelijk weer in vrijheid op eigen benen kunnen staan. Zelfstandig en volwaardig deel uit kunnen maken van de samenleving.

Tot slotVanaf deze plek wil ik ook mijn mede indiener van de ChristenUnie bedanken. Meneer Krol het was mij een eer en genoegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.