Moderne Schuldhulpverlening: samen met de regio

Square

Leiden en Leiderdorp gaan gezamenlijk een nieuw beleidsplan schuldhulpverlening opstellen en daarmee het huidige beleid moderniseren. Dat is de uitkomst van de schriftelijke vragen die D66 in Leiden en Leiderdorp hebben gesteld. Ook de omliggende gemeenten zullen actief worden benaderd om mee te werken aan het nieuwe beleidsplan.

Het is hartstikke goed dat Leiden en Leiderdorp samen een nieuw beleidsplan Schuldhulpverlening opstellen dat past bij deze tijd. Als gemeente moeten we over onze grenzen heen durven kijken, zowel voor samenwerking als voor goede initiatieven. Hopelijk sluiten ook de andere regiogemeenten aan”, aldus woordvoerder Werk & Inkomen Lodi van Brussel.

In het eerste kwartaal van 2017 zal het nieuwe beleidsplan naar de gemeenteraad worden gestuurd. Het college gaat bij de evaluatie van het huidige beleidsplan ook samen met de brancheorganisatie voor schuldhulpverlening (NVVK) bekijken of het mogelijk is om de resultaten van Leiden te vergelijken met andere steden.

Ook wordt er dankzij de vragen van D66 gekeken naar een Leidse regiovariant van “Vroeg eropaf. Zo komt er een vroeg signaleringssysteem samen met corporaties, Sociale wijkteams, gemeentelijke afdelingen en indien mogelijk ook met energiebedrijven en zorgverzekeraars.

Lees hier de volledige beantwoording door het college van Leiden

Lees hier de volledige beantwoording door het college van Leiderdorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.