D66 Leiden wil modernisering schuldhulpverlening

Square

Door de economische crisis zijn er veel mensen in de financiële problemen geraakt. De aandacht vanuit gemeente voor schuldhulpverlening is daardoor toegenomen. D66-raadslid Lodi van Brussel: “D66 vindt het belangrijk dat er een succesvolle aanpak is voor mensen die (bijna) in de schulden zitten. D66 ziet daarom graag een nieuw beleidsplan gericht op effectieve schuldhulpverlening, het liefst in samenwerking met de regio.”

Moderniseren
In de afgelopen jaren is er in Nederland ruime ervaring opgedaan op het gebied van schuldhulpverlening. D66 wil de schuldhulpverlening graag moderniseren en gebruik maken van de ervaringen uit het land. Daarbij wil de partij ervoor zorgen dat de hulpverlening past bij deze tijd en gebruik maakt van de vele nieuwe digitale mogelijkheden.

Er zijn al mooie voorbeelden zoals onlineschuldhulpverlening of de businesscase “Vroeg er op af.

Samen met de regio
Het huidige beleidsplan in Leiden loopt eind dit jaar af. Daarom vraagt Van Brussel het Leids College om het huidige beleid te evalueren en samen met de stad en de regio een nieuw beleidsplan op te stellen.

Lees de schriftelijke vragen hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.