Op werkbezoek bij de Broekriem

Square

Afgelopen vrijdag was ik met collega raadslid Anna van den Boogaard van de PVDA op werkbezoek bij de Broekriem in Leiden. De Broekriem is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden probeert te inspireren en hen activeert om elkaar te helpen bij het zoeken naar een baan. Zo werden we uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een LinkedIn workshop in het Move Your Skills-gebouw (MYS) bij het ROC in Leiden.

Eventmanager
We werden opgevangen door Monique, een van de vrijwilligers die als Eventmanager de workshop had georganiseerd. Ze vertelde dat ze als Eventmanager maximaal 6 maanden activiteiten mag organiseren, daarna is het tijd voor nieuwe mensen met ook weer nieuwe ideeën.

Werkwijze
Het principe van de Broekriem is simpel: er worden allerlei activiteiten georganiseerd door werkzoekenden, waar ze gratis aan mogen deelnemen. Als je werk hebt gevonden en je uitschrijft, word je om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Monique vertelde dat er vaak een bedrag tussen de 50 en 75 euro wordt gedoneerd. De workshop was met zo’n dertig mensen goed bezocht. Het viel me op dat het een diverse groep was van hoger opgeleiden tot studenten van het leerwerkbedrijf MYS.

Mooi initiatief
In gesprek met een aantal deelnemers werd me goed duidelijk hoe het hen hielp in een zoektocht naar een baan. In tijden dat het tegenzit praten ze elkaar moed in en door de ontmoeting vergroot het hun netwerk. Ze sturen vacatures door naar elkaar en zoeken elkaar geregeld op. Al met al een mooi initiatief dat ontstaan is uit de doelgroep zelf en op steun kan rekenen van overheid en bedrijven.

De Broekriem
Stichting De Broekriem is een vrijwilligersorganisatie die door drie werkloze twintigers is gestart. Lees meer op hun eigen website: www.debroekriem.nl

Move Your Skills (MYS)
MYS is een samenwerking tussen Rabobank Leiden-Katwijk en ROC Leiden. Dit leerwerkbedrijf biedt studenten stageplekken en relevante werkervaring die voor hun toekomst belangrijk zijn. Lees meer op hun eigen website: https://www.moveyourskillsleiden.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.