D66: Breng jongeren met een strafblad beter in beeld

Square

Op initiatief van D66 gaat het college onderzoek doen naar werkloze jongeren met een strafblad in Leiden. Ook wordt er gekeken naar een betere aanpak om deze jongeren zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Het onderzoek wordt onderdeel van het overkoepelend jeugdbeleid dat in 2016 wordt gepresenteerd.

Het aantal werkloze jongeren met een strafblad is bij de gemeente niet bekend. De huidige aanpak om jongeren met een strafblad aan het werk te helpen blijkt ook niet succesvol. Zo blijkt uit vragen die D66 heeft gesteld aan het college.

Het afgelopen jaar hebben 9 jongeren deelgenomen aan een specifiek traject maar helaas zonder resultaat. Wel zijn er 4 ex‐gedetineerden in begeleiding en gehuisvest bij Stichting Exodus. D66 vraagt aandacht voor deze moeilijke doelgroep om ze beter in kaart te brengen.

Het is voor deze groep belangrijk dat zij op het rechte pad blijven en weer aan het werk gaan om zo een bijdrage te leveren aan de samenleving. Ik ben blij dat het college ons initiatief heeft opgepakt en hier werk van gaat maken.” Aldus woordvoerder werk en inkomen Lodi van Brussel.

In 2016 komt het overkoepelend jeugdbeleid terug in de commissie onderwijs en samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.