D66: Blij met meer stages bij de gemeente

Square

Afgelopen jaar vroeg D66 meer aandacht voor stages bij de gemeente Leiden en met resultaat. De gemeente realiseerde 143 stages en meer plekken voor jongeren in het vmbo en mbo. Deze resultaten werden gepresenteerd in de commissievergadering van Werk en Middelen.

In de zomer van 2014 diende D66, samen met een aantal partijen, een motie in waarin het college werd opgeroepen voortvarend aan de slag te gaan en 120 stageplaatsen te realiseren bij de gemeente. D66 vond het belangrijk dat daarbij extra aandacht was voor stageplaatsen voor jongeren in het vmbo en mbo. De motie heeft gewerkt want in totaal zijn er 143 stages gerealiseerd, waarvan er 8 voor het vmbo en 36 voor het mbo.

Woordvoerder Werk en Inkomen Lodi van Brussel is tevreden met het resultaat: “Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie voor werkgevers om stageplaatsen te creëren. D66 is blij met de extra plaatsen voor jongeren in het vmbo en het mbo, we versterken hiermee de aansluiting op het onderwijs en de arbeidsmarkt.”

Opstap naar betaalde baan
Een stageplaats kan een goede opstap zijn naar een betaalde baan. Het project ‘Stage nieuwe stijl’ laat dit goed zien: in totaal 313 deelnemers die uitstroomden, waarvan 220 (70,3%) naar werk. Vanaf nu wordt in de jaarrekening ook structureel gerapporteerd over de stageplaatsen.

Samenwerking verbeteren
Onderdeel van de motie was de samenwerking te verbeteren tussen de gemeente en de onderwijsinstellingen in de stad. Uit deze gesprekken kwam een duidelijke behoefte naar voren voor een stagebureau bij de gemeente. Het stagebureau zorgt voor een betere communicatie intern voor de afdelingen en extern voor de studenten en de onderwijsinstellingen in de stad.

Aantal stages bij de gemeente Leiden in 2014
Aantal stages bij de gemeente Leiden in 2014

Meer weten
Hier kunt u de gehele presentatie vinden die in de commissie werk en middelen werd gehouden:

Presentatie stagebeleid

En hier leest u het onderzoek dat werd gehouden bij de gemeente Leiden, Oegstgeest, Zoeterwoude, Leiderdorp en het Servicepunt 71:

Onderzoek stagebeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.