Raw Patisserie wint Eureka!

Square

Raw Patisserie won gisterenavond in Gebr. de Nobel de finale van de ideeënwedstrijd Eureka. Zij winnen daarmee € 10.000 en ondersteuning om van hun idee een bedrijf te maken die vaste banen opleveren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kortom een mooi initiatief van DZB Leiden om meer werkgelegenheid te creëren en de werkloosheid aan te pakken.

Een initiatief als Eureka geeft nieuwe, vaak jonge, ondernemers in de Leidse regio de kans om een idee om te zetten in een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk helpt. Het stimuleren van ondernemerschap en de aanpak van werkloosheid komen op deze manier mooi samen. Als D66 zijn we dan ook erg blij met dit initiatief van DZB leiden.

Eureka finale

Alle inzendingen moesten voldoen aan een aantal eisen. Naast een goede omschrijving van het idee moest er duidelijk zijn hoeveel mensen er nodig zijn voor de uitvoering van de werkzaamheden en wat de voorwaarden zijn om het idee te laten slagen. Absolute pre is natuurlijk dat het werk oplevert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De jury die alle ideeën moest beoordelen en uiteindelijk Raw Patisserie als winnaar koos bestond uit:

  • Pietia Laarhoven van TeekensKarstens Advocaten Notarissen
  • Henk Jan Beltman van Tony’s Chocolonely
  • Bas van Drooge van DZB Leiden.

Selma Piric, Shemara Pijpers en Teun van Henten zijn de gezichten achter Raw Patisserie. Ze maken “gezonde, eerlijke en smaakvolle chocolade” en werken nu al samen met DZB Leiden om chocola te maken. Met het prijzengeld kunnen zij hun groeiplannen realiseren. Raw Patisserie wil nu de wereld veroveren met hun chocola. De avond werd gepresenteerd door Henkjan Smits en er was ook vermaak tijdens het juryberaad door de Leidse cabaretier Onno Innemee.

De overige finalisten waren:

‘La Bitterballeri’ levert werk op voor productiemedewerkers die ambachtelijke en biologische gelegenheidsbitterballen gaan maken.

Leidse Grond’ behelst het idee van een zelfvoorzienende stadsboerderij waar werk is voor koeriers tuinmannen, koks en horecamedewerkers.

‘Smakelijker’ wil dagverse maaltijden van biologische streekproducten verkopen en creëert daarmee banen voor bezorgers en horecamedewerkers.

Henkjan Smits eureka

 

Onno Innemee @ eureka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.