Stimulans voor arbeidsgehandicapten

Square

D66 is blij dat de individuele studietoeslag onderdeel is van het Leidse beleid van de Participatiewet. De individuele studietoeslag is bedoeld voor arbeidsgehandicapten die niet in staat zijn het minimumloon te verdienen. In de laatste raadsvergadering stelde de raad de vereiste verordening vast.

Eerder is in de Tweede Kamer bij de behandeling van de Participatiewet, dankzij een amendement van D66, deze individuele studietoeslag opgenomen in de wet. De toeslag is bedoeld als stimulans voor arbeidsgehandicapten om een opleiding te volgen. Kansen op de arbeidsmarkt zijn immers beter met diploma op zak. Een diploma is het bewijs tegenover werkgevers dat iemand gemotiveerd is en veel in zijn mars heeft.
Als onderwijspartij en als partij die participatie centraal stelt, zijn wij blij dat we die mogelijkheid ook in Leiden kunnen bieden aan arbeidsgehandicapten.

Als iemand recht heeft op de individuele studietoeslag kan men voor maximaal 4 jaar een bedrag van € 100 netto uitgekeerd krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.