Trots en eervol

Square

De populariteit van het raadswerk lijkt steeds minder te worden. De afgelopen periode verscheen het ene na het andere artikel over hoe veel tijd het wel niet kost, dat het lastig te combineren is met een baan en dat het steeds moeilijker is om kandidaten te vinden. Waarom ik er dan toch aan begin?

De afgelopen jaren heb ik in het welzijnswerk mensen gemotiveerd om mee te doen in de maatschappij, om mensen te verbinden zodat zij in staat zijn zich met elkaar in te zetten voor hun eigen leefomgeving. Nu is het tijd voor de volgende stap.

Volksvertegenwoordiger, dat ben je niet zomaar, dat kun je niet zomaar. Nu meer dan ooit wordt het belangrijk dat we een sterke gemeenteraad hebben met gemotiveerde raadsleden. Waar partijen niet alleen hun winst willen halen met politieke spelletjes, maar waar we gezamenlijk aan de slag zullen moeten. De jeugdzorg, participatiewet, de komst van taken vanuit de AWBZ naar de WMO, het maakt de gemeenteraad de komende jaren nog belangrijker. Lokale keuzes zullen steeds meer het verschil maken.

Die taken, keuzes en dilemma’s moeten duidelijker worden voor de Leidenaren. Als raadslid wil ik mij daarvoor inzetten. Ik wil mij verder verdiepen in de onderwerpen die spelen, daarover permanent in gesprek gaan en zo tot de beste keuzes komen voor onze stad. Wij zitten midden in een periode waarin veel om ons heen verandert. Waar nieuwe taken en verantwoordelijkheden op onze gemeente afkomen. Ik wil mij inzetten voor een stad waar wij deze zorg goed hebben geregeld. Waar het gemeentebestuur open staat voor ideeën en waar wij werken aan een duurzame stad. Waar we onderwijs en bedrijfsleven verbinden voor de banen van morgen, maar vooral waar we mensen meenemen in onze afwegingen en stimuleren om mee te doen.

Leiden is een fantastische stad om in te wonen, te werken en dat moeten wij vooral zo houden. Dat lukt ons alleen als wij met een blik op de toekomst en gerichte keuzes maken waar wij met onze stad naar toe willen.

Ik ben trots om Leidenaar te zijn en zou het een eer vinden om mij als raadslid namens D66 in te zetten voor de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.