Een verkiezingsprogramma voor de stad

Square

collage VP
De afgelopen maanden is er door een grote groep leden hard gewerkt aan het programma. Iedereen die wilde bijdragen was welkom. Ideeën werden uitgewerkt, gesprekken gevoerd met mensen uit alle gelederen van de stad en uiteindelijk kwam er een concept dat voorgelegd werd aan onze leden. Na een druk bezochte ledenvergadering met zo’n 60 amendementen was het vorige week klaar, D66 presenteerde het verkiezingsprogramma door het te overhandigen aan de stad.

Wij zijn trots op het programma dat vol staat met ideeën om Leiden verder vooruit te helpen. In het programma maken wij duidelijke keuzes: investeren in de Leidse kenniseconomie om meer banen te creëren, duurzaamheid om onze stad klaar te maken voor de toekomst en initiatieven van Leidenaren om hun wijk leefbaar te houden. Als partij zijn wij niet bang voor de toekomst, maar zijn wij optimistisch en zien wij juist kansen.

Het programma is niet alleen een bundeling van ideeën en plannen die wij de komende jaren willen realiseren. Als grootste partij van Leiden leggen wij ook verantwoording af over wat er bereikt is. Een kleine greep uit de afgelopen vier jaar: De financiële huishouding kwam op orde, er werd eindelijk begonnen met het Aalmarktproject, er is besloten 500 ondergrondse afvalcontainers in de hele stad te plaatsen, de jarenlange wateroverlast in de oude Kooi wordt opgelost en de Oostvlietpolder blijft groen. Ik ben er van overtuigd dat dit niet allemaal mogelijk was geweest als er niet een nieuwe manier van besturen was ingevoerd.

Mensen van onze kandidatenlijst hebben het verkiezingsprogramma overhandigd aan een persoon of groep uit de stad. Het leverde niet alleen een mooie collage op, maar ook veel gesprekken met Leidenaren en de mensen van D66 die zich de komende jaren hard willen maken voor hun belangen.

Het programma mocht ik aan twee mensen overhandigen. Ik heb de keuze gemaakt om Annick Dezitter, rector van mijn oude school een programma te overhandigen. Zonder het onderwijs had ik nooit kunnen komen waar ik nu ben. Daarnaast heb ik aan Tom van Ooijen een programma overhandigd, in mijn ogen een jonge Leidenaar die zich heel bewust is in welke stad hij woont en enorm nieuwsgierig is naar het avontuur waar ik aan begonnen ben.

De campagne gaat nu echt beginnen, de eerste debatten komen eraan, de verkiezingsborden zijn geplaatst en de programma’s zijn op een enkele na gepresenteerd. Op naar 19 maart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.